Čisté zuby a dásně neonemocní!

Věděli jste, že zdraví dutiny ústní může mít vliv na zdraví celého organizmu?

Udržování zdravé ústní dutiny má mnoho výhod: zářivý úsměv, svěží dech a zdravé dásně. Nedávné vědecké důkazy však ukazují, že může mít ještě větší přínos pro vaše celkové zdraví. Konkrétně může snížit riziko řady systémových onemocnění, včetně kardiovaskulárních onemocnění, cukrovky, revmatoidní artritidy nebo například snížit riziko předčasného porodu.

Jaká je souvislost mezi onemocněním ústní dutiny – jako je onemocnění dásní – a onemocněními těla? Zánět a bakterie mohou být rozšířeny krevní cestou do celého organizmu. Zánět dásní vzniká jako reakce tkání, cév a imunitního systému na nedostatečnou hygienu v dutině ústní (neodstraněný zubní plak – biofilm, zubní kámen, zbytky jídla a následné pomnožení bakterií). Vyznačuje se bolestí, zarudnutím, otokem nebo i krvácením.

Jak docílit zdravé dutiny ústní? Pravidelnou preventivní prohlídkou u zubního lékaře (2x ročně), pravidelnou profesionální dentální hygienou (min, 1x ročně) a pečlivou ústní hygienou doma (2x denně).

Na dentální hygienu se můžete objednat, i když nejste náš registrovaný pacient. Jsme středisko pro spádovou oblast Loštice, Mohelnice, Litovel, Zábřeh, Uničov a nebo také Olomouc.

Airflow Prophylaxis Master

Naše pracoviště je vybavené nejmodernější technologií pro profesionální dentální hygienu na světovém trhu: AIRFLOW® Prophylaxis Master je poslední inovací od švýcarské firmy EMS pro ošetření „Guided Biofilm Therapy“: unikátní řešení pro prevenci zubního kazu, prevenci parodontálních onemocnění a jejich údržbu. 

  • AIRFLOW PLUS prášek frakce 14 µm pohodlně a bezpečně odstraňuje biofilm, pigmentace a čerstvě kalcifikovaný zubní kámen supra- a subgingiválně se sníženou potřebou použití ručního a přístrojového scalingu. Už žádné gumové kalíšky, kartáčky a lešticí pasty.
  • Jedinečná funkce regulace teploty vody oplachu kolem 37 °C – ideální pro citlivé pacienty nebo děti.
  • Tryska PERIOFLOW zajišťuje minimálně invazivní přístup k parodontálním chobotům, náhradám a implantátům bez nutnosti odstraňovat korunky nebo protetické práce díky štíhlému designu a vysoce přesnému spreji.

Guided Biofilm Therapy (GBT)

Pracujeme podle moderní metody Guided Biofilm Therapy. Jde o věděcky podložený, klinický, na indikace zaměřený, modulární, preventivní a terapeutický protokol pro prevenci a léčbu v oblasti stomatologie.

Seznamte se s protokolem GBT (video)